Navigatie
Webshop
046a004243f4f368c21391ffa42a1d75.png
Eyeonfly nieuws

Voertuigalarm: beveiligingsoplossing voor onder andere voertuigen.

Eyeonfly.nl heeft een beveiligingsoplossing ontwikkeld waarmee voertuigen op locatie beveiligd kunnen worden zonder dat hiervoor nuts voorzieningen aanwezig hoeven te zijn!

Alarmsysteem op graafmachine
De door Eyeonfly.nl ontwikkelde complete oplossing is nu door en door getest en voldoet aan de hoge eisen welke wij aan onze producten en oplossingen stellen. Het is een autonoom systeem dat alarmmeldingen inclusief videobeelden rechtstreeks doorstuurt naar een meldkamer.
Eyeonfly is hiervoor een samenwerking aangegaan met de meldkamer van JBA Security in Den Dolder. 
Jba-security

MeldkamerDe meldkamer ontvangt beelden van het alarmsysteem en beoordeelt of het een gewenste of ongewenste alarmmelding is. Vervolgens volgt de meldkamer het protocol wat wij samen met de klant hebben opgesteld. Het uitgangspunt van het protocol is de juiste opvolging en de kosten van alarmopvolging zo laag mogelijk te houden voor de klant.

Daar zit het grootste verschil ten opzichte van wat u nu gewend bent van uw alarmsysteem en uw meldkamer en alarmopvolger.

Voorbeeld: u hebt een goed alarmsysteem op uw bedrijfspand of woonhuis met doormelding naar een meldkamer van een van de bekende aanbieders. Er wordt een bewegingsmelder geactiveerd in uw bedrijfspand en de melding wordt doorgezet naar de meldkamer, die volgen het standaard protocol op. Dat kan bijvoorbeeld zijn:
Neem contact op met waarschuwadres 1, neemt die niet op bel dan waarschuwadres 2 etc.
of er wordt direct een beveiliger naar het object gestuurd door de meldkamer. Dit is het verdienmodel van een beveiligingsorganisatie, zo veel mogelijk alarmen opvolgen en daar een factuur voor sturen.

Iedereen die de alarmopvolging uitvoert, of er nu een beveiliger naar het object gaat, uw personeel of u gaat zelf, in 99% van de gevallen is het een vals alarm, wordt er voor niets gereden en worden er onnodig kosten gemaakt. U ontvangt daarna een rapport van de surveillant, datum/tijdstip/geen bijzonderheden aangetroffen. In de tijd dat de surveillant naar het object rijdt gebeurt er niets!

Ons systeem werkt anders, de bewegingsmelders van het alarmsysteem in uw pand zijn voorzien van een camera en in plaats dat de melder een melding doorgeeft naar de meldkamer, stuurt de melder direct beelden door naar de meldkamer. Wat de pir sensor activeert wordt in beeldmateriaal doorgegeven aan de meldkamer, 10 seconden beeld van datgene wat de melder heeft doen afgaan.

Er kan bijvoorbeeld iets zijn omgevallen, er kan een vogel binnen zijn of een alarm gegenereerd door een storing, dat is nu allemaal niet belangrijk meer, het wordt heel simpel: of er loopt iemand in het videobeeld of niet, als er op beeld geen persoon te zien is dan wordt u niet wakker gebeld, volgt er geen alarmopvolging én zijn er geen kosten, dat is directe winst!

Eyeonfly heeft deze oplossing ontwikkeld voor een klant met een zeer specifieke vraag. Onze klant heeft een grondverzetbedrijf met graafmachines, die op locaties door het hele land achtergelaten worden, met regelmaat werd de klant geconfronteerd met brandstof diefstal uit een van zijn machines. Standaardproducten werkte niet omdat hiervoor nuts voorzieningen nodig waren, hiervoor vroeg onze klant ons een systeem te ontwikkelen waarbij aan alle facetten en omstandigheden gedacht was en het moest betaalbaar zijn. Daarnaast mochten er geen ongewenste of valse alarmen worden geproduceerd. 

De klant wilde geen boekhouding gaan bijhouden over waar de kraan zich bevond op welk moment dan ook, dus geen telefoontjes of e-mails van de chauffeur van de machine naar het hoofdkantoor die dan weer de positie van de machine doorgeeft naar de meldkamer.

Alarmopvolging met landelijke dekking.
De klant wilde ook een sirene zodat de dieven of vandalen bij het object weg zouden gaan zodra zij het alarm geactiveerd hebben. 

Dus heel veel specifieke wensen die niet standaard op de markt verkrijgbaar zijn. Eerste uitdaging de alarmopvolging, er was geen beveiligingsbedrijf in Nederland die puur aan de hand van gps coördinaten wilde rijden naar een object maar dit moest natuurlijk wel gebeuren, het is geen huis wat stil staat en een bijbehorend adres heeft, de ene dag staat de graafmachine bv. op een weiland zonder adres en morgen staat hij waarschijnlijk 1 km verderop en waarschijnlijk ook in totale duisternis. De dag daarna is de kraan verplaatst naar een andere plaats of stad.
We zochten dus naar een landelijke organisatie die hieraan mee wilde werken, die hebben we niet direct gevonden. Alle grote gevestigde meldkamers en de alarmopvolgers doen niets buiten de standaard werkwijzen en buiten de standaard protocollen, ze zitten volledig vastgeroest in hun eigen omvang en bestaande verouderde systemen.

Eyeonfly.nl is een samenwerking aangegaan met QMonitoring, dit bedrijf heeft een landelijk dekkend netwerk van beveiligingsbedrijven om zich heen verzameld die de alarmopvolging verzorgen. QMonitoring is de partij die ervoor zorgt dat iedereen vooraf weet wat er moet gebeuren als er een melding binnen komt en staat ook garant voor de kwaliteit van de opvolging, de aanrijtijd en de kwaliteit van het gemaakte verslag. Dit alles leidt tot een betere opvolging en een beter product waar u als klant de vruchten van plukt.
Qmonitoring
Qmonitoring monitort voor vele grote Retail ketens in Nederland de alarmopvolging die wordt verzorgd door de grote beveiligingsbedrijven zoals Securitas en G4s en behaald daarbij grote kosten besparingen en een sterk verbeterde alarmopvolging voor de klant.

Daarnaast is Eyeonfly.nl een samenwerking aangegaan met de meldkamer van JBA Security. Zij hebben het gespecialiseerde systeem aangeschaft waarmee ze de beelden kunnen ontvangen die direct vanuit het alarmsysteem worden verstuurd. Tevens heeft JBA een GPS platform in gebruik genomen wat door Eyeonfly langdurig in verschillende voertuigen is getest.

Een voorbeeld: Er komt bij JBA een melding binnen van een alarmsysteem, er wordt terwijl de beelden binnenkomen direct contact gezocht met de ingebouwde GPS tracker in de graafmachine die zijn positie doorgeeft aan de meldkamer, op dat moment weet de meldkamer voor het eerst waar de machine zich bevind en welke alarmopvolger er in Nederland moet worden ingeschakeld voor de alarmopvolging, de centralist bij JBA geeft de positie van de machine door aan de beveiligingsbeambte in de auto en die gaat direct onderweg naar het object.

Het alarmsysteem wat wordt gebruikt is autonoom, er zijn geen nutsvoorzieningen zoals voeding of internet nodig.
Het systeem is compleet draadloos. Alleen de GPS tracker heeft permanent stroom nodig, de GPS tracker wordt ook door Eyeonfly geleverd en de meldkamer heeft een speciaal platform waarmee ze zeer snel contact kunnen maken met alle toestellen. Iedere klant heeft zijn eigen account en alle GPS trackers staan daaraan gekoppeld. De naam van het specifieke alarmsysteem is gelijk aan de naam van de GPS tracker en zo zijn de 2 systemen altijd met elkaar gelinkt.

Doordat het gehele systeem draadloos werkt is de installatie snel, ook moest in dit specifieke geval de bewegingsmelder met camera demontabel zijn, de arm van de graafmachine reikt ook tot in diepe sloten etc.
De chauffeur kan nu met een simpele handeling de camera plaatsen, het alarm met het bedieningspaneel of de afstandsbediening activeren en naar huis gaan, de volgende dag deactiveert de chauffeur het alarm en verwijderd de pir camera van de mast, dit wordt zo dagelijks herhaald.

Doordat deze graafmachine buiten staat worden er natuurlijk alarmen geproduceerd door vogels en andere omstandigheden, de graafmachines staan ook op bouwterreinen met los wapperend plastic etc. maar het mooie is dat u hier als klant dus niet van merkt: het alarm komt binnen bij de meldkamer van JBA en als er niemand op beeld te zien is wordt er geen verder actie ondernomen en worden er dus geen kosten gemaakt!


Het Eyeonfly voertuigalarm is uit te breiden met 22 verschillende componenten op één enkele draadloze centrale. U kunt hierbij denken aan draadloze deurcontacten, pir sensoren met ingebouwde camera voor binnen en buiten, buitensirenes met een flitslamp, afstandsbediening of een rookmelder. Zo is het ook prima mogelijk uw schaftkeet of uw bouwstroomkast (koperdiefstal) te beveiligen met het voertuigalarmsysteem mits het object waarin de centrale zich bevind zich binnen het bereik bevind van het draadloze systeem.

Bedrijfspanden en woonhuizen

Het voertuigalarm is tevens een uitstekende manier om de alarmopvolging kosten voor uw bedrijfspand en uw woonhuis te reduceren. Hoe vaak per jaar heeft u onnodig alarmopvolging bij uw bedrijfspand? Door u zelf uitgevoerd of door personeel of een beveiligingsbedrijf. Hoe vaak is er daadwerkelijk een inbraak? In 99% van alle gevallen is het een ongewenst alarm en daar zitten kosten aan vast maar ook zorgen en stress. Nu wordt er soms niet voor professionele alarmopvolging gekozen omdat het toch altijd vals alarm blijkt te zijn en er onnodige kosten worden gemaakt.

Met dit systeem kunt u uw kosten van alarmopvolging simpel van te voren berekenen, hoe vaak was er in het afgelopen jaar een werkelijke inbraak, en was er dus werkelijk iemand in uw pand aanwezig die daar niet thuis hoorde? Hoe vaak was er alarm zonder dat er iemand in uw pand aanwezig was?

Met uw huidige oude alarmsysteem zou ieder alarm kosten met zich meebrengen voor de alarmopvolging.
Met de oplossing van Eyeonfly heeft u alleen kosten in geval er echt een inbraak, vandalisme of diefstal plaats heeft gevonden.
Die ene keer dat er werkelijk iemand in uw pand aanwezig is, is nou net die ene keer dat u zelf niet naar uw pand toe zou moeten gaan maar professionele beveiligers snel ter plaatse zou moeten hebben.

ravage na inbraakU kunt dus met dit systeem gewoon over gaan op professionele alarmopvolging waardoor u zelf of uw personeel zelf geen risico meer loopt, geen risico van onnodige niet voorziene kosten, en geen risico een inbreker tegen het lijf te lopen met alle gevolgen van dien.

Denk ook aan uw buitenterrein waar spullen liggen opgeslagen en waar naast een hekwerk geen inbraakbeveiliging aanwezig is. Uw bedrijfspand staat op alarm maar alles wat daar buiten ligt opgeslagen mist u pas als het weg is en u het nodig heeft. Ook hier kunt u uw systeem naartoe uitbreiden, zodat er videomeldingen binnenkomen bij de JBA security meldkamer en er door hen geverifieerd kan worden of deze persoon daar wel of niet thuis hoort. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Wat kunt u beveiligen met het (voertuig) alarmsysteem van Eyeonfly?
Eigenlijk bijna alles van onroerend goed tot roerend goed, hierbij valt te denken aan de beveiliging van o.a. auto's, campers, caravans, stacaravans, boten, jachten, sloepen, binnenvaartschepen, shovels, graafmachines, bulldozers, kranen, vrachtwagens, bussen, tractoren, landbouwmachines maar ook diverse andere voer- en vaartuigen zijn te beveiligen met het bewakingssysteem. Staat uw voertuig of vaartuig er niet bij? Neemt u contact met ons op en wij kijken samen met u wat voor u de beste beveiligingsoplossing is.
 
Een alarmsysteem voor een voertuig is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 1250 excl. btw / exclusief installatie op locatie, en is uit te breiden tot maximaal 23 aangesloten componenten.
componenten alarmsysteem
Hieronder kunt u de kosten bekijken voor de aansluiting op de meldkamer voor vaste en mobiele locaties en de kosten voor eventuele alarmopvolging. Er zijn verdere geen verborgen kosten of abonnementen die u dient af te sluiten voor de meldkamer en de alarmopvolging.
 
Foto

U kunt aan de hand van deze bedragen zelf berekenen wat het u jaarlijks zou kunnen besparen:

 
Dienstverlening Tarieven 
 
Aansluiting JBA meldkamer vaste locaties (per maand)
 
€ 12,50
Aansluiting JBA meldkamer voor mobiele objecten met GPRS (per maand) € 15,00
Per afhandeling met GPRS €   2,50
 
Abonnement alarmopvolging (per maand)
 
€ 12,00
Alarmopvolging per 30 minuten € 44,50 
 
Alarmopvolging > 30 minuten (tarief per 15 minuten) € 12,50